Een kruimeldief is een aankoop die je niet graag doet en je besteed het geld waarschijnlijk liever ergens anders aan. Toch kan het verstandig zijn om niet voor een goedkope kruimeldief te kiezen en vaak toch ietsjes meer te betalen. We zeggen natuurlijk niet dat de duurste kruimeldief ook de beste keuze is, nee vaak zouden we dit ook zeker niet aanraden. In dit bericht vergelijken we een goedkope kruimeldief met een kruimeldief uit onze beste kruimeldief lijst.

Duur VS goedkoop wat zijn de verschillen

Kijken we naar de duurste en de goedkoopste kruimeldieven dan merken we meteen op dat er de grootste verschillen zitten in de zuigkracht, extra opties en accuduur. Het duurste van een kruimeldief is vaak ook de accu en hier zit het grootste verschil in.

Ook zien we dat de wat duurdere modellen meer accessoires hebben. Denk hierbij aan zuigmonden, turbozuigers en andere opzetstukken. Met deze accessoires kun je wat specifiekere taken verrichten, zoals het tussen de stoelen zuigen met een kierenzuigmond. Met dit soort accessoires kan een wat “duurdere” stofzuiger gebruikt worden als bijvoorbeeld een kruimeldief voor een auto te zuigen.

Conclusie: goedkope kruimeldief prima keuze?

Mocht je dus een kruimeldief af en toe willen gebruiken voor even snel iets opzuigen, wanneer iemand bijvoorbeeld kruimels heeft laten vallen dan is de goedkope kruimeldief een prima keuze. Wil je het hele huis stofzuigen, dan schiet een goedkope kruimeldief hier te kort. Stel daarom de vraag wil je een kruimeldief om even snel wat op te zuigen, kies dan voor een goedkopere. Wil je een kruimeldief gebruiken voor de wat complexere werkzaamheden betaal dan iets meer.

Hieronder vind je twee verschillende modellen een goedkope keuze: TurboTronic Lux400 (één van de beste keuzes) en een wat duurdere keuze Philips MiniVac FC6149. Beide kruimeldieven hebben erg goede zuigkracht, maar de ene heeft iets meer accessoires.


turbotronic lux400

TurboTronic Lux400

Dit is een goede goedkope kruimeldief die veel zuigkracht heeft. Ook kan dit model ook water opzuigen en is de stofzuiger gebruiksvriendelijk.


philips minivac fc6149

Philips MiniVac FC6149

Deze kruimeldief is iets duurder, maar heeft daarentegen ook veel handige accessoires als een autolader. Ook krijg je veel handige opzetstukken, hierdoor is deze stofzuiger ideaal om ook te gebruiken in de auto.