Bij elke aankoop is het goed om producten met elkaar te vergelijken, vooral bij stofzuigers raden wij dit altijd aan! Maar waarop moet je dan vergelijken en op welke factoren moet je letten? In dit bericht leggen we je uit waarop je kruimeldieven vergelijken kunt en waarop je moet letten, want sommige kruimeldieven hebben bijvoorbeeld filters en deze kunnen belangrijk zijn.

Krachtige kruimeldief vergelijken

De kracht van een kruimeldief wordt bepaald door de sterkte van de accu. Kijk daarom altijd naar het soort accu dat in de kruimeldief zit. Momenteel zijn de beste accu kruimeldieven voorzien van Lithium accu. Hoe krachtiger de accu is hoe meer zuigkracht de accu heeft.

Ook raden we altijd aan om even naar gebruikservaringen te kijken. Bij veel webshops laten gebruikers vaak een review of ervaring achter, hierin is vaak te lezen of ze de zuigkracht van de kruimeldief als goed ervaren.

Accuduur van de kruimeldief ook belangrijk

Naast de kracht bepaald de accu ook de accuduur. Hoe sterker de accu is hoe langer de accu ook weer mee gaat. Niets is irritanter wanneer je een kruimeldief erbij pakt en de accu is leeg. Of je hebt een wat grotere klus en halverwege de klus valt de stofzuiger uit. Dit is niet de bedoeling, want zo moet je alsnog weer de gewone stofzuiger erbij pakken.

Ook kan het interessant zijn om even te kijken hoelang het duurt voordat een accu ook weer vol is. Tijdens het vergelijken van kruimeldieven merkte we dat hier ook veel verschil in zat. Zo waren er kruimeldieven die binnen twee uur volledig opgeladen waren, maar ook kruimeldieven die daar vijf uur over deden.

Dit is overigens niet alleen een belangrijke kooptip voor kruimeldieven, maar voor elke draadloze stofzuiger. Nemen we bijvoorbeeld een kijkje bij het onderzoeksrapport van de beste steelstofzuiger bij het toonaangevende VacuumTester, dan is dat ook een belangrijke onderzoeksfactor.

Filters belangrijk voor allergieën

Een kruimeldief wordt veelal gebruikt voor de kleine klusjes, maar ook voor de klussen die moeilijk toegankelijk zijn. Zo wordt een kruimeldief veelal gebruikt in een auto, maar ook voor klussen waarbij je slecht komt met een traditionele stofzuiger. Denk aan hoge kosten of planken waar je moeilijk bij komt met een normale stofzuiger.

Omdat je met een kruimeldief dan ook veel stofzuigt van planken en kosten heb je veelal te maken met stof, daarom is het belangrijk dat een stofzuiger goede filters heeft. Veel kruimeldieven hebben dan ook uitblaasfilters, deze filters voorkomen dat pollen en fijn stoffen terug in de lucht geblazen worden.

Vooral wanneer je veel last hebt van allergieën kun je hier opletten bij het vergelijken van kruimeldieven. Let dan vooral op de motorfilters, uitblaasfilters en eventuele overige filters. Zo is bijvoorbeeld de Black & Decker PD1420 voorzien van een Cyclonic Action functie. Deze functie zorgt ervoor dat het stof wegdraait van de filter, waardoor de zuigkracht dan weer hoog blijft.

Vergelijk kruimeldieven ook op accessoires

kruimeldief auto
Auto kruimeldief

Bijna elke goede kruimeldief heeft wordt geleverd met accessoires. Veel van deze accessoires worden vaak vergeten of niet gebruikt, maar toch zijn deze accessoires wel erg handig. Een kruimeldief heeft vaak veel verschillende opzetstukken, waarmee je bijvoorbeeld makkelijk tussen stoelen kunt zuigen. Of een turbomond die voor meer zuigkracht zorgt en daardoor dierenharen makkelijk kan opzuigen.

Eén van onze favoriete kruimeldieven wordt bijvoorbeeld geleverd met een auto oplader, hierdoor is deze kruimeldief perfect voor het zuigen van de auto. Ook krijg je bij dit model veel opzetstukken waardoor je de autostoelen goed af kunt zuigen en tussen de stoelen kunt zuigen. Bekijk deze Philips MiniVac Fc6149/01 en het stofzuigen van je auto was nog nooit zo makkelijk.

Gebruiksgemak is ook belangrijk voor het kopen van een kruimeldief

Een kruimeldief is vooral bedoelt voor de kleine zuigklussen, daarom is het belangrijk dat je bij het vergelijken van kruimeldieven ook naar het gebruiksgemak kijkt. Ook omdat een kruimeldief vaak met één hand bedient wordt moet de stofzuiger niet te zwaar zijn.

Ook in het gebruiksgemak zit veel verschil en lopen de modellen uiteen. Let daarom op de vorm van de kruimeldief, de werking en ook het gewicht!

Conclusie: op welke punten kruimeldief vergelijken

Voor het vergelijken van een kruimeldief is het belangrijk om naar je eigen situatie te kijken en alvast te bedenken waarvoor je de kruimeldief gaat gebruiken. Hieronder hebben we een opsomming gemaakt waarop je kunt letten tijdens het vergelijken van een kruimeldief.

  • Kracht van de kruimeldief
  • Accuduur
  • Filters
  • Accessoires
  • Gebruiksgemak

Mocht je direct willen weten welke kruimeldieven wij aan zouden raden? Bekijk dan onze beste kruimeldief pagina voor alle goede modellen die nu te koop zijn!