Steelstofzuigers

Steelstofzuigers worden steeds populairder en dit komt met name doordat deze stofzuigers erg praktisch zijn, maar ook steeds beter worden. Zo waren de eerste steelstofzuigers binnen tien minuten leeg en zo gaan ze nu langer dan een uur meer. Een steelstofzuiger is als het ware een kruimeldief met een steel. Op deze pagina vertellen we je alles wat je moet weten over steelstofzuigers en hebben we de beste modellen voor je onderzocht. Hieronder vind je dan ook onze top 10 beste steelstofzuigers op dit moment. Deze lijst bestaat uit de beste modellen van dit moment van de beste merken.

De beste steelstofzuigers (top 10)

Voorheen waren steelstofzuiger snel leeg en was de zuigkracht niet te vergelijken met een goede traditionele stofzuiger, maar tegenwoordig zit hier veel verbetering in. Hieronder vind je dan ook de beste steelstofzuigers van dit moment. Bij het onderzoeken naar de beste modellen hebben we onder andere gekeken naar de accuduur, zuigkracht, flexibiliteit en extra opties.


dyson v11 absolute pro

1. Dyson V11 Absolute Pro

In onze ogen de beste steelstofzuiger van dit moment. De Dyson V11 Absolute Pro heeft een erg krachtige motor en accu.


bosch unlimited serie8

2. Bosch Unlimited BBS812AM

Ook de zuigkracht van deze Bosch BBS812AM is erg goed, daarnaast wordt de steelstofzuiger geleverd met een extra accu. Met twee accu’s is de steelstofzuiger 80 minuten te gebruiken.


philipos speedpro fc6727

3. Philips SpeedPro FC6727

Deze Speedpro FC6727 is ook te gebruiken als kruimeldief. Heeft veel zuigkracht en het mondstuk is voorzien van handige Ledverlichting.


dyson v10 animal

4. Dyson V10 Animal

De Dyson V10 Animal is een krachtige steelstofzuiger. Dit model wordt geleverd met extra accessoires die het zuigen van dierenharen vergemakkelijkt.


dyson v10 parquet

5. Dyson V10 Parquet

Ook deze Dyson V10 Parquet is voorzien van een krachtige V10 motor. Alleen is dit model weer geschikt voor het zuigen van parquet vloeren.


dyson v10 absolute

6. Dyson V10 Absolute

De Dyson V10 Absolute is meer een overal stofzuiger die geleverd wordt met handige accessoires, waaronder een turbozuigmond.


bosch flexxo bbh32101

7. Bosch Flexxo 2in1 BBH32101

Bosch Flexxo is een kruimeldief met steel. Handige 2-in-1 oplossing, waarmee je een steelstofzuiger hebt en een kruimeldief.


aeg cx7 1 30iw

8. AEG CX7-1-30IW

Deze AEG CX7 heeft ook een geïntegreerde kruimelzuiger. De stofzuiger heeft goede zuigkracht en is ook erg licht.


philips speed pro max aqua

9. Philips SpeedPro Max Aqua

Met deze steelstofzuiger Speed Pro Max Aqua kun je tijdens het stofzuigen ook direct dweilen.


rowenta air force flex 560

10. Rowenta Air Force Flex 560

Deze Rowenta Air Force Flex 560 is misschien wel de meest flexibele steelstofzuiger in deze top 10. Daarnaast is de zuigkracht van dit model ook erg goed!


Waarop moet je letten bij het kopen van een steelstofzuiger?

Een stofzuiger werkt iets anders dan een traditionele stofzuiger, zo moet je bij het kopen van een goede steelstofzuiger ook letten op andere dingen. Hieronder hebben we een lijst gemaakt met punten waarop je moet letten bij het kopen van een steelstofzuiger:

  • Gewicht van de stofzuiger: een steelstofzuiger gebruik je met één hand, zorg daarom bij het kopen van een steelstofzuiger dat deze niet te zwaar is.
  • Accuduur: een accu is één van de belangrijkste onderdelen van een steelstofzuiger. Kijk daarom altijd goed of de accu van de stofzuiger goed is. Een goede accu zorgt ervoor dat je niet alleen lang kan zuigen, maar ook voor de zuigkracht van de stofzuiger.
  • Zuigmonden en accessoires: veel steelstofzuigers worden geleverd met extra accessoires. Deze accessoires zorgen ervoor dat je op bepaalde oppervlaktes beter kunt zuigen. Let daarom altijd op het ondergrond bij jou in huis en kies daarop de juiste steelstofzuiger.
  • Extra opties: ook hebben veel steelstofzuigers extra opties, denk hierbij aan turbofuncties voor het verwijderen van dierenharen of een dweilfunctie om direct te dweilen.

Een ander belangrijke factor is natuurlijk ook altijd de prijs. Steelstofzuigers kunnen namelijk erg duur zijn. Mocht je een steelstofzuiger alleen willen aanschaffen voor de kleine klussen, dan kan het ook interessant zijn om gewoon voor een kruimeldief te kiezen. Kruimeldieven zijn een stuk goedkoper in aanschaf en werken juist prima voor de kleine klussen. Bekijk onze beste kruimeldief pagina voor de beste modellen van dit moment.